Blog, na kterém se dozvíte aktuality z činnosti redakce.

Události slaví tři roky svého fungování

13. 10. 2011 0:35
Rubrika: novinky

Ač je to takřka neuvěřitelné, redakční blog Události slaví právě dnes již třetí rok svého fungování. První článek na něm vyšel přesně 13. 10. 2008.


Při příležitosti tohoto výročí vám přinášíme malé ohlédnutí Katky Foltýnkové, Katuldy, která chod Událostí přes dva roky koordinovala. Doufáme, že Události i nadále na signály.cz poběží, a že mezi vámi, uživateli, budou stále nacházet nové nadšené dobrovolníky.

 

O lidech – a pro lidi


Možná si někteří vnímavější čtenáři už všimli, že znovu více ožily Události. Velké díky za to patří všem, kteří se na nich podílejí, ale také Kikině, která po mně převzala svůj patronát nad nimi.

Kdysi dávno, před mnoha a mnoha lety… konkrétně téměř přesně před dvěma lety jsem psala na svůj osobní blog o tom, z čeho všeho mám poslední dobou radost a mimo jiné jsem tam zmiňovala právě Události.

Možná právě tehdy jsem si nějak víc uvědomila, že jsem ty texty psala skutečně ráda. Mám strašně ráda češtinu, strašně ráda si s ní hraju… Psala jsem ty příspěvky možná ani ne pro ně samotné, to by byla docela rychle nuda a stereotyp, ale spíš mě dost bavilo dopředu přemýšlet, co by mohlo zajímat mladé (věřící) čtenáře. Prostě mě bavilo psát o lidech, kteří nám mají pořád co říct – o lidech a hlavně pro lidi.

Dalo mi to spoustu zkušeností, ať už více či méně příjemných, naučilo mě to pracovat s lidmi, časem, hledat inspiraci i tam, kde se zdá, že žádná není…

Snad bylo aspoň trochu vidět, že jsme se vždy snažili, aby byla aspoň trochu pestrá témata. Střídaly se tak příspěvky z historie, ať naší nebo světové, a já si kolikrát uvědomila, jak jsem vděčná za dobu, ve které žiju, za mír a spoustu dalších (samozřejmých?) věcí. Dalších velkých okruhem byla výročí narození či úmrtí různých osobností, více i méně známých. Těch možná nenápadných lidí, kteří nám toho i dnes mohou strašně moc nabídnout. A v neposlední řadě patří do Událostí také svatí :).

Události vlastně fungují celkem zajímavě :). Společenství lidí, kteří se (alespoň většina z nich) asi nikdy neviděli, tvoří něco pro ostatní.

Událostem i Kiki přeju hodně inspirace i pevných nervů, aby vám, laskavým čtenářům, společně přinášely mnoho dobrého.

A pokud by se mezi vámi našel někdo, kdo by se chtěl ke tvorbě Událostí přidat, stačí lehce naznačit, budeme rádi ;-).


Katulda

 

Máte-li nějaký dotaz na chod Událostí, napište ho do komentářů pod tento článek. Rádi vám odpovíme.

Zobrazeno 1323×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka