Blog, na kterém se dozvíte aktuality z činnosti redakce.

Adventní slovo na den

26. 11. 2011 19:18
Rubrika: novinky | Štítky: advent2011
Každý advent si znovu a znovu říkáš, že tentokrát ho chceš "opravdu prožít"? Ať už se ti to dařilo nebo ne, letos se můžeš vydat na cestu adventem s doprovázením - pomocníka ti může dělat slovo na den.
 
Adventní slovo na den bude vycházet na základě brožurky "Adventní doprovázení" vydané brněnským CDM Petrinum. Každý den se můžeš těšit na úryvek z Písma či myšlenku svatého, které budou doplněny komentářem.
 
Adventní cesta má dvě části. V první budeme nejen pozorovat, ale také se učit, jak připravovat cestu pro Ježíše. Pomohou nám svým příkladem ti, kteří byli blízko jedné z nejdůležitější události dějin lidstva - Jan Křtitel, Josef a Marie. Budeme přitom čerpat z Písma svatého.
 
Ve druhé části budeme prožívat skutečnost, že Ježíš je mezi námi, především v eucharistii. Doprovázet nás budou myšlenky svatých.

 

Jak pracovat s touto adventní cestou?

Je třeba osobní rozhodnutí adventní dobu prožít a nenechat ji jen tak uplynout. Důležité je určit si čas, kdy se budu modlit. Začneme modlitbou k Duchu svatému, aby se stal naším průvodcem touto dobou. Je dobré nad úryvkem na den chvíli setrvat a nechat ho na sebe působit. Co se dotkne našeho srdce, u toho zůstaňme, nějakým způsobem se nás to patrně týká. Vše pak vložme do osobní modlitby. Protože smysl adventní doby je připravit cestu v našem srdci pro příchod Pána, nebraň se potřebným změnám v tvém životě...
 
Brožurka s texty na celý advent k stáhnutí zde: Adventní doprovázení 2011.pdf
 
Zobrazeno 1520×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka