Blog, na kterém se dozvíte aktuality z činnosti redakce.

Přiložíte ruku k dílu?

25. 6. 2015 17:18
Rubrika: s.magazín

Signály.cz, jak jistě víte, nefungují samy o sobě. Část práce tu děláme my - realizační tým a obrovský podíl na chodu signálů, prakticky ten hlavní - máte vy, kteří píšete, nebo třeba i jen čtete, blogy.

Na webu se ve výsledku naše světy a hlavně naše práce spojuje. A já vás, za redakci signálů, chci pozvat do tohoto propojení už v zákulisí.

Chcete a můžete se zapojit denně, jednou za měsíc, nárazově či jednou za rok? Za všechno budeme rádi!

Ilustrační foto: Vítek Šimek

Zde můžete vidět možnosti, jakými se do chodu redakce lze zapojit (a já vám budu velice vděčná) a na co všechno aktuálně hledám spolupracovníky. Jsou to všechno blogy s.magazinu, tzn. články zde napsané vycházejí na homepage signály.cz

V odkazech (na google drive) najdete podrobnější informace, co by která práce obnášela.

SLOVO NA DEN – vkládání slov na den, prakticky manuální práce, dá se předpřipravit klidně na rok dopředu. Podrobnější informace najdete zde.

VÝBĚR Z BLOGŮ – pravidelně 1 den v týdnu projít nové články na blozích uživatelů a vybrat tři kvalitní – hledáme 1-2 členy na doplnění týmu. Více info zde.

YOUCAT KATECHEZE – shlédnout připravovaný díl a napsat perex/stručný článek, klidně jednorázová práce. Videa ale vycházejí postupně, hledáme tedy co nejvíc z vás cca po týdnu postupně do konce léta . Více info zde.

E-NEDĚLE – kopírování připraveného textu, manuální práce + ilustr. obrázky a naformátování, lze předpřipravit opět klidně na rok dopředu (více info do mailu)

UDÁLOST DNE – nejlépe spolupráce pro široký tým lidí – když někdo narazí na zajímavou událost dne, napíše článek a zveřejní – hledáme co nejvíce lidí, aby to mohlo být o tom, kdo kdy na co narazí, ne vysloveně vyhledávat a starat se o to pravidelně. Info zde.

PAPEŽ FRANTIŠEK – sledovat katecheze papeže Františka, zajímavé a něčím výjimečné zpracovat do poutavého článku (více info do zprávy/mailu)

CELOREP./CELOSTÁT. AKCE – jedete na akci (zajímavou pro mladé) a to celostátního měřítka? Napište buď upoutávku, že taková akce bude, nebo pak zajímavou reportáž (viz např. tento článek). Kdokoli a kdykoli, jen mi prosím dejte předem (min 4 dny) vědět na mail redakce nebo do vzkazu na signálech (viz níže). 

TÉMA ROKU – po sociálním učení církve a tajemství člověka přichází nové téma na rok – Církev a společenství. Již teď se prosím zapisujte k tématu, které vás zaujalo – ať pro rozhovor, odborný článek z vlastní tvorby nebo někoho oslovit, výtah z knížky, osobní svědectví, úvaha či příběh. Jeden článek v lednu? Budu velmi ráda! Jedná se tedy o jednorázovou pomoc klidně za půl roku. Obecné info k tématu zde a rozpis (redakční plán) zde

Pokud vás něco z toho oslovilo, chcete se doptat víc nebo nad tím aspoň maličko přemýšlíte, prosím naprosto nezávazně se mi ozvěte na mail [email protected] nebo zde do vzkazu Terina_Demlovic.

Díky...
... všem, kdo pro signály pracujete.
... všem, kdo jste ochotni nabídnout svůj čas a síly.
... všem, kdo tuto nabídku/poptávku rozšíříte dál.
... všem, s kým budu moci v dalším roce být v kontaktu a spolupracovat, byť nárazově a třeba jen jednou.

A díky všem, kdo jste přečetli tento článek a chystáte se mi napsat :)

Krásné dny,

 

Terez Demlová

šéfredaktorka signály.cz
Zobrazeno 1583×

Komentáře

René Semela

Wohooou, moje ruka v ilustračním fotu!! :D

Tereza Demlová

:D Přemýšlela jsem kdo to je, tak ses poznal ;)

Jenda

To uz ses na tom Rene tak blbe, ze tam nedaji Tvuj ksicht, ale jenom ruku;))? Nerikam u mě, u mě to delaji porad, ale u Tebe me to prekvapilo;))).

Jinak, kdyz signaly proslavili Tvoji ruku, budes se mnou jeste mluvit?;)

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka